6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Uyuşturucu ve terör konferansı

Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gençliğin Uyuşturucu ve Terör Zararlarından Korunması" konulu konferans, veliler tarafından büyük ilgi gördü.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde kullanımına karşı toplumsal bilincin arttırılması amacıyla yürütülen eğitim faaliyetleri kapsamında Özel İdare Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa çok sayıda veli katıldı. Başkomiser Erhan Akgün tarafından yapılan sunumda DİA gösterileri eşliğinde dünyada, ülkemizde ve Tunceli'de uyuşturucuya başlamanın nedenleri, uyuşturucuya karşı mücadele ve uyarılar yer aldı. Ardından Emniyet Amiri Zafer Ersin tarafından 'terör' konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Her iki sunumda da, toplumun en dinamik ve fedakar unsurları olan gençlerin hedeflendiğine dikkat çeken konuşmacılar, gençlerin terör ve uyuşturucu batağına mutlaka tanıdıkları veya arkadaşları tarafından çekildiğini, gençleri ve çocukları terör ve uyuşturucu belasından korumanın en etkili yolunun onlarla devamlı diyalog halinde olmaktan geçtiğini belirtti.
Daha önce de Emniyet Müdürlüğü bünyesinde madde kullanımının yayılmasını önlemek, gençleri terör ve terörizmin etkisinden korumak amacıyla başlatılan "Tunç Gibi Sağlam, Tunceli Gibi Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında, "Okul Polisliği" uygulamasıyla, okula giden çocukları uyuşturucu ve tacirlerine karşı koruma uygulamasına start verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 14:43:51
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 14:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?