6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Çevik kuvvet hazırlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 4 ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kurmaya hazırlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 11 ilin Valisi'nden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kurulması yolunda gelen talepleri inceleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, son günlerde yaşanan olayları dikkate alarak, aralarında Hakkari'nin de bulunduğu 4 ilin talebine olumlu bakıyor. Türkiye genelinde halen 33 ilde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bulunduğunu kaydeden Emniyet yetkilileri, 11 ilde daha Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kurulması yolunda daha önceden talep geldiğini, ancak Güneydoğu'da son günlerde artan olaylar sonrasında Hakkari, Tunceli, Siirt ve Bingöl illerinin taleplerini olumlu karşıladıklarını kaydetti.

Bölgedeki olaylarla ilgili son 2 yıllık verileri inceleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, bölgede konuşlandırılacak olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri'ne bağlı personel sayısını ise bu verilere dayanarak belirleyecek. Son olaylar da göz önünde bulundurularak, Hakkari'de 80 ila 100 kişi arasında bir kuvvetin konuşlandırılması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 10:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BARIŞ IP: 85.102.253.xxx Tarih : 19.11.2005 19:49:16
Devlet doğu ve güney doğu illerine özel polis güçleri konuşlandıracağına bu illere okul yapsın hastahane yapsın öğretmen doktor göndersin iş adamlarını bu bölgelere yatırım yapmaya teşvik etsin asıl önemlisi kürt sorununu çözerek toplumsal barışı sağlasın bu sorun sadece polisiye tedbirlerle çözülemez saygılarımla.