7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Çocuk yuvasında yangın

Tunceli Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yuvası'nda, elektrik panosunda meydana gelen yangın itfaiyenin zamanında müdahalesiyle söndürülürken, büyük bir facia kılpayı atlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Tunceli Çocuk Yuvası'nın bodrum katındaki elektrik panosunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının bodrum katta hemen fark edilmesiyle olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri üst katlardaki 76 çocuğu kurtararak yangına müdahale etti.

Yangın bodrum katının dışına çıkmadan itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yurtta bulunan 76 çocuk Tunceli'de bulunan diğer yatılı okulların yurtlarına yerleştirildi. Olay yerine gelen Tunceli Valisi Mustafa Erkal ile Emniyet Müdürü Osman Öztürk, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Sabah saatlerinde yuvada incelemelerde bulunan Tunceli Valisi Mustafa Erkal, "Yangının bodrum kattaki elektrik katında çıktığını tahmin ediyoruz.

 Yurtta kalan memurların yangını zamanında fark etmesiyle itfaiye ve polis ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu çocuklar yurt dışına çıkarılarak kurtarılmışlardır. Zamanında müdahaleyle, yangın nedeniyle ciddi bir hasar oluşmamış. Yapılacak çalışmalarla 2 gün içinde tüm hasarlar giderilerek çocuklar tekrar yuvalarına dönebilecekler. Bizim tek tesellimiz hiçbir çocuğumuzun bu yangından etkilenmeden kurtarılmasıdır. Büyük bir facia zamanında müdahaleyle önlenmiştir" dedi.

Yuvanın bodrum katındaki kalorifer kazanı dairesinde meydana gelen hasarın giderilmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiği ve yarına kadar bütün çalışmaların bitirilerek Perşembe gününden itibaren çocukların yuvaya dönmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 03:51:25
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 18:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şükrü cihan cingöz IP: 85.105.57.xxx Tarih : 18.06.2009 17:45:05

bende tunceli yurdunda kalan bir ögrenci olarak itfaiyei zamanında müdahalesini kutluyorum