6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Şehitlere hazin tören

Tunceli'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan güvenlik görevlileri için, Elazığ Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Alınan bilgilere göre, icra edilen Kutnu-163 operasyonunda Tunceli'den Geyiksuyu bölgesine yapılan taktik motorlu intikal esnasında Anafatma bölgesinde bir grup terörist tarafından açılan ilk ateş neticesinde şehit olan Jandarma Piyade Er Veli Altın (Afyon) ve Piyade Er İdris Güler (Eskişehir) için Elazığ Asker Hastanesi'nde bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, Elazığ Valisi Dr. Kadir Koçdemir, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Nusret Taşdeler, çok sayıda askeri erkan ve daire amirleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Piyade Binbaşı Kazım Kurnaz, Tunceli'de şehit olan Piyade Erler İdris Güler ve Veli Altın'ın rütbelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaştıklarını söyledi.

Kurnaz, "Onları sonsuzluğa saygıyla ve gıptayla uğurluyoruz. Onlar kalplerinde vatan aşkı, ruhlarında eşine ender rastlanır bir inançla ölüme koştular. Vatan size minnettardır" dedi.

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri karayoluyla memleketlerine gönderilirken, Eskişehir nüfusuna kayıtlı Şehit Piyade Er İdris Güler'in cenazesi Adana'ya gönderildi. Bölgede hava destekli operasyonların sürdürüldüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 16:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?