6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucuyla mücadele

Tunceli Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele ekipleri, bakkal ve market sahiplerine çocuklara bali, tiner ve benzeri uçucu maddeleri satılmamaları yönünde tutanak imzalatarak, bilgilendirme çalışması yaptı. Okulların açılmasının ardından "Okul Polisliği" uygulamasını başlatan Tunceli Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadelede de yeni bir çalışmaya start verdi.

Okula giden çocukları uyuşturucuya karşı koruma uygulaması çerçevesinde polis, çeşitli nedenlerle okuldan uzak kalan çocukları bali, tiner gibi zararlı maddelerden korumak amacıyla bakkal ve marketlere yönelik bilgilendirme çalışması başlattı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bakkal ve marketleri tek tek gezerek çocuklara bu tür maddelerin satılmaması yönünden tutanaklar imzalattıktan sonra bilgilendirme çalışması yaptı.

Bu amaçla hazırlanan ve üzerinde Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün konu ile ilgili olarak söylediği, "Çocuklarımız, aydınlık geleceğimizin çiçekleridir, onların solmaması ve daima gülümsemesi için el ele vermeli, tiner, bali ve uhu kullanarak yaşamlarını riske atmalarını önlemeliyiz. Çocuklarımıza bu maddeleri satmamalı, kullanmalarına engel olmalı, okula devam etmelerini sağlamalıyız" ifadelerinin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 12:59:12
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 03:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat y,git IP: 81.215.60.xxx Tarih : 27.09.2005 22:34:27
Tüm Türkiye'deki KURUM VE KURULUŞLAR EMNİYET MÜDÜRÜ EĞER SAMİMİ İSE BU KONUDA;HER KES TUNCELİ EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN YOLUNDADA YÜRÜMESİ LAZIM. SİZ NE DERSİNİZ?