5
Mayıs
2024
Pazar
TUNCELİ

Cemil Özgül

Cemil Özgül Doğa Sosyal Tesisleri

Hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılarak Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanan yarı olimpik yüzme havuzlu sosyal tesisler törenle hizmete girdi.

Cemil Özgül isimli işadamı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanan Cemil Özgül Doğa Sosyal Tesisleri’nin açılış törenine, Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Sezgin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Mustafa Erkal, "Bu tür tesisler genelde özel sektör tarafından yapılır. Ancak Tunceli’de bu tip yatırımları yapacak insanların bulunmaması nedeniyle hayırsever bir işadamı tarafından havuzu yapıldıktan sonra Valilik tarafından soyunma odaları ilave edilerek özel şahıslara kiralandı. Bu tesis Tunceli’de önemli bir eksikliği giderdi" dedi.

Açılışın ardından ziyaretçilere yemek ikramı yapılırken, daha sonra ziyaretçiler bedava havuzun keyfini çıkardılar. Havuz keyfini çıkaranlardan Cansel Söylemez adlı genç kız, "Munzur ve Harcik çaylarına giremeyenler için havuzun açılışı önemli bir avantaj. Ancak sağlık açısından ne gibi sakıncaları olacak onu bilemiyorum" dedi.

14 yaşındaki Gürkan Polat ise, "Bu havuzun Tunceliler’e büyük faydası olacak" dedi.
Özel şirkete 5 yıllığına kiralanan ve 1.5 trilyona mal olan Cemil Özgül Doğa Sosyal Tesisleri, yazlık düğün salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı ve açık lokantalardan oluşuyor.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar