20
Mayıs
2024
Pazertesi
OVACIK - TUNCELİ
Belediye Sayfaları

Aylar sonra yolları açıldı

TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARI

Tunceli'de, kış boyunca kapalı olan köy yolunu, Munzur Çayı'nı geçen paletli dozerle açtılar.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Yaylagünü köyünün kasım ayının ilk haftasında yağan kardan sonra il ve ilçe merkeziyle ilişkisi kesildi. Tunceli Ovacık karayoluna 20 kilometre uzaklıkta bulunan köyün Munzur Çayı kıyısına kadar olan bölümünden sonra köprü olmadığı için anayolla bağlantısı da kesilince yolu uzun süre açılamadı.

Köy yolunu İl Özel İdaresi Karla Mücadele Şubesi'ne ait paletli dozerin tehlikeli olmasına rağmen Munzur Çayı'ndan karşıya dün geçerek yolu açması köylüleri sevindirdi. Köye gitmek üzere Munzur kıyısına gelen Yaylagünü köyü sakinlerinden Rıza Eroğlu, yıllardan beri kış gelince yollarının kardan kapandığını ve köprüleri olmadığı için açılamayan yollarında hastalarını sırtında taşıyarak Tunceli-Ovacık Karayolu kenarına kadar getirdiklerini dile getirerek, "Çok zor durumdayız, çözüm bekliyoruz" dedi.

Ali İbrahim Eroğlu da, ana yola 20 kilometre uzaklıkta olan köylerinden çığ tehlikesini göze alarak hastalarını, çocuklarını ve öğrencileri Munzur Çayı kıyısına sırtlarında getirdikten sonra suya girerek karşıya geçirdiklerini ve bu nedenle hastalandıklarını dile getirerek şöyle konuştu: "Mümkünse bize yardımcı olsunlar. Nereye başvurduk ise kimse bize yardımcı olmadı. Sadece seçimden seçime yanımıza geldiler sonra unuttular. Geçen yıl amcam hastalandı.Bu kadar yolu sırtımızda taşıyarak getirdik. Elazığ'a kavuşturuncaya kadar vefat etti."

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, ekiplerin başında köy yollarını açma çalışmalarını bizzat takip etti. Kapalı köy yolunun artık bulunmadığını dile getiren Şimşek, şöyle konuştu:

"Pülümür ve Ovacık ilçelerinde kar yağışı nedeniyle köy yolları sık sık kapanmakta. Ancak, ekiplerimizin aralıksız çalışmaları neticesinde kapanan köy yollarını açarak vatandaşın mağdur olmasını önledik. Bugün itibarı ile birkaç mezra dışında kapalı köy yolu yok. Şu an burada iki metreye varan kar var. Buna rağmen araçlarımız yolları açık tutuyor. Ancak, yağan kar bir gecede yeniden yolu ulaşıma kapatabiliyor. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor."

Ovacık Kaymakamı Ahmet Türköz de ilçede kar mikdarının çok fazla ve toprak üzerinde kalma süresinin çok uzun olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: "Kayak merkezimiz var hâla faaliyette, bir iki ay içerisinde bir buçuk milyon TL tutarında bir yatırım yapılacak. Gençlerimiz kayağa çok meraklı ve gayet başarılı. Okullar çapında bu yıl derece yaptık. Gençleri bu tip sportif faaliyetlere kanalize etmek için böyle tesislerin önemi büyük. Biz bunun bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Gençlerimize bu imkanları sağlamaya devam ediyoruz.Tesis yapıldığında bu başarıların daha iyiye gideceğini umuyoruz."

Türköz, Ovacık'ta 5 hafta süresince kayak yaptıklarını, karın ilçeye erken düşüp geç kalktığını belirterek ilçelerine herkesi kayak yapmaya çağırdı.

TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARI
TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARI
TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARI
TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARI
TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARI
TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARI
TUNCELİ'DE KAPALI KÖY YOLLARI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 09:59:05
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?