19
Mayıs
2024
Pazar
PERTEK - TUNCELİ
Belediye Sayfaları

İşadamlarından Pertek'e yatırım

Tuncelili işadamları, memleketlerinde 500 kişiye istihdam sağlayacak soda fabrikası ve termal otel projesinin startını verdi. 

Tuncelili işadamlarına ait Şerefoğlu İnşaat A.Ş. tarafından Pertek ilçesinde Termal Otel ve Soda Fabrikası yaptırılacak. Proje kapsamında, Pertek-Hozat karayolunun 7. kilometresi olan Singeç Köprüsü mevkiinde bulunan termal suları sondajla çıkarılarak, otel ve fabrikanın yapılacağı sahaya kadar akıtılacak. Bu amaçla bölgede boru döşeme faaliyetlerine başlandı. 4 noktada yapılan sondaj çalışmalarında 35 derece sıcaklıktaki termal suya ulaşıldı. Birkaç noktada sondajla çıkarılacak termal su, borularla Pertek ilçesi çıkışında yapılacak termal otele ve soda fabrikasına akıtılacak. Termal suyun yapılan bilimsel analizinde, cilt hastalıkları, kemik erimesi ve prostat problemlerine karşı tedavide kullanılabilecek özellikte olduğu tespit edildi. 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte 500 kişiye istihdam sağlanacak. Projeyle ayrıca Keban Baraj Gölü kıyısında bulunan Pertek ilçesinin termal turizm merkezi haline gelmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 11:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?