31
Mayıs
2024
Cuma
PERTEK - TUNCELİ
Belediye Sayfaları

Tuğluk'tan Erdoğan'a çağrı

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Tunceli'de yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kürt sorununun demokratik çözümüne ilişkin bir uzlaşı sürecini başlatmasını istedi.


Tunceli'de, DTP'li kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Konferans Salonu'nda müzikli bir eğlence programı düzenledi.

Programa DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve çok sayıda kadın katıldı.

Erkeklerin alınmadığı etkinliğe kısa bir süreliğine katılan Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tuncelili kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Halis'in salondan ayrılmasının ardından Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve Milletvekili Aysel Tuğluk birer konuşma yaptı.

30 yıllık çatışma sürecinde evlatlarını kaybeden annelerin büyük acılar yaşadığını ifade eden Aysel Tuğluk, "Anneler çocuklarını kaybederken bile 'Biz barış istiyoruz. Artık anaların acıları dinsin' dediler. Savaş bitsin diye kendilerini kalkan ettiler. Bu anaların önünde saygıyla eğiliyorum. Ölerek öldürerek bir halkın özgürlük hayallerini yok edemezsiniz. Kürt sorununun demokratik çözüm zamanı artık gelmiştir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendiğini belirten Tuğluk, "Dersim Belediyesi'ni isteyeceğinize, bize acılara, gözyaşlarına ve ölümlere malolan Kürt sorununun demokratik çözümü için bir uzlaşı süreci, bir siyasi çözüm süreci başlatın" diye konuştu.


Daha sonra tiyatro gösterisinin ardından sahneye çıkan Rojda,Türkçe ve Kürtçe şarkılarla Tuncelili kadınları coşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 17:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alpay kurt IP: 88.248.48.xxx Tarih : 20.06.2008 02:17:42

sizleri sonuna kadar destekliyorum bende bir dersimli olarak yurtsever bir insanım ama öncelikle halkımıza alevilikle yurtseverlik bilincvini asılamalıyızki farklı anlasılmıyalım