20
Mayıs
2024
Pazertesi
PÜLÜMÜR - TUNCELİ
Belediye Sayfaları

Bu sene bal ağası Alman

Tunceli'de düzenlenen 15. Geleneksel Pülümür Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 40 yıl aradan sonra memleketinde konser veren Hakkı Bulut türküleriyle Tuncelileri coştururken, ilk kez yabancı bir konuk 'Bal Ağası' seçildi. Yöresel kıyafet giyen bal ağası Alman Werner Schller, "Tunceli balı dünya markası haline gelecek" dedi.


15. Geleneksel Tunceli Pülümür Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival'de Almanya'nın Deutsch Post AG Başkanı Werner Schller bal ağası seçildi. Sabah saatlerinde Arap Kızı Dağı'na tırmanma yarışıyla başlayan festival, öğleden sonra Almanya'nın Deutsch Post AG firması tarafından yaptırılan 'Festival çeşmesi' açılışıyla devam etti. Crıstian Ude Kültür Merkezi önüne yapılan çeşme açılışının ardından festival, açılış konuşmaları yapıldı.

Deutsch Post AG Başkanı Werner Schller, festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu yıl buraya söz verdiğimiz çeşmeyi yaptık. Bütün dinlerde ve uluslarda su kutsaldır. İnsanlar çeşme başlarında bir araya gelir konuşur, kaynaşırlar. Bu çeşme Türk-Alman dostluğunun sembolü olarak kalacak" dedi.


Konuşmaların ardından en iyi bal yarışması yapıldı. Jüri, Nurali Uç'un balını birinciliğe layık gördü. Bal yarışmasında dereceye giren diğer bal sahiplerine boş kovan ve çeyrek altın hediye edilirken birinci olan Uç ise tam altın ile ödüllendirildi. Nurali Uç'a ödülünü Werner Schller verdi. Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, bu yıl bal ağası olarak Schller'i seçtiğini ilan etti.

Schller bal ağası seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, şirket olarak bu tür organizasyonları desteklediklerini belirterek, "Birinci seçilen bal kraliçesi, ben de bal kralı oldum. Çok sevindim. Bundan sonra Pülümür'e daha çok yardım edeceğim" ifadelerini kullandı.


Saat 18.00'de başlayan festivalde Fevzi Kurtuluş, Ağabeydin Biter ve Arzu birer konser verdi. Festivalde son olarak 40 yıl sonra memleketine çağrılan Hakkı Bulut sahne alırken binlerce Pülümürlü Bulut'un türküleriyle coştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 13:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?