18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Organik bala büyük ilgi

Van'da, Şahin Bal tarafından AB standartlarında üretilen üstün kaliteli organik ballar tüketiciye sunuluyor. Üreticiden Tüketiciye El Emeği Fuarı'nda sergilenen organik ballar, tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

Geçtiğimiz salı günü açılan ve 20 gün açık kalacak olan fuarda sergilenen organik ballar insan sağlığına hiçbir yönden yan etki yapmadığını Şahin Bal'ın ortaklarından Necat Arvas, Van Tarım İl Müdürlüğü laboratuarlarında yapılan analiz sonucu ballarında hiçbir katkı maddesine rastlanmadığı tespit edildiğini söyledi. Arvas ayrıca, Eko-Tar firması ile sözleşmelerinin olduğunu, bununla ilgili ballarından numune alınarak İtalya'ya tahlile gönderildiğini belirtti.

Burada yapılacak olan ikinci bir tahlil sonucu aynı çıktığında Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre organik sertifikası alacaklarını ifade eden Arvas, "Ballarımızı Bahçesaray İlçesi'ne bağlı Doğanyayla Köyü'nde üretiyoruz. Ballarımızda hiç bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Tarım İl Müdürlüğü laboratuarında yapılan tahliller sonucu şeker, glikoz ve özellikle balın düşmanı olan naftaline rastlanmamıştır. Bu nedenle ürettiğimiz ballarımız 'Türk Gıda Koteksi Standartları'na uygundur. Ürettiğimiz ballar, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın bize verdiği (TR 6506238) numaralı sayı ile üretilmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 11:45:40
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 21:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?