1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Mehmetçik'ten eğitim yardımı

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından İran sınırında bulunan köy okullarına eğitim desteği devam ediyor. Sınırda terör ve kaçakçılığa karşı mücadele eden Mehmetçik, okul yapımı, kırtasiye ve öğretmen desteğiyle eğitime katkısını sürdürüyor.

Başkale İlçesi'ne bağlı ve İran sınır bölgesinde bulunan Gelenler, Albayrak ve Yeşilbulak köy okullarının onarım ve bakımını yapan Mehmetçik, buradaki öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını da karşılıyor. Başkale İlçesi'ne 85 kilometre uzaklıkta bulunan 23 haneli Yeşilbulak köyündeki Şehit Uzman Çavuş Şeref Dede İlköğretim Okulu'nda dün düzenlenen bir törenle, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yetkilileri tarafından öğrencilere kırtasiye, çanta ve önlük yardımı yapıldı. Geçen sene atıl durumdaki bir evi okul olarak onaran Mehmetçik'ten bilgisayar isteyen Serhat Tuğan isimli öğrencinin arzusu da yerine getirildi. Bilgisayarı okul öğrencileri adına teslim alan 3. sınıf öğrencisi Tuğan'a, komutanlar tarafından internet bağlantısı sözü de verildi.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yetkilileri, daha sonra sınıfa geçerek öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı. Törene, köy halkının büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başkale İlçesi sınır hattında bulunan ve yaklaşık 750 öğrencinin öğrenim gördüğü 3 ilköğretim okulunun bakım ve onarımını yapıldığı, ihtiyaç üzerine de öğretmen desteği verildiği belirtildi. Geçen yıl Yeşilbulak köyünde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından inşa edilerek hizmete açılan Şehit Uzman Çavuş Şeref Dede İlköğretim Okulu'na malzeme ve destek yardımının devam ettiği kaydedildi.

Yardım sayesinde 34 kız ve 20 erkek öğrencinin okula gitme imkanı bulduğunun ifade edildiği açıklamada, dağıtılan malzemelerin Türk Hava Yolları ile Atatürk Hava Limanı Üretim Planlama ve Kontrol personeli tarafından sağlandığı vurgulandı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu'nun, malzeme dağıtım törenine hava muhalefeti nedeniyle helikopterinin havalanmaması üzerine katılamadığının belirtildiği açıklamada, "Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı hudut hattında teröre ve kaçakçılığa karşı verdiği kararlı mücadelenin yanı sıra eğitime de olan desteğini sürdürmektedir. Okul yapımı ve onarımını yapan Mehmetçik, öğrencilerin ihtiyaçlarını da karşılanmaktadır" denildi.

Kolordu Komutanlığı'nın kız öğrencilerin okula gitmesi için tüm olanaklarını seferber ettiğinin ifade edildiği açıklamada, "Özellikle İran sınırına yakın köylerde öğrencilerin okula gitme imkanları olmamaktadır. Bu nedene Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri kapsamında, hudut hattında öncelikli kız çocuklarının okula gitmesini sağlamak için okul açıyor, eğitim desteğini sağlıyor. Ayrıca ihtiyacı olan okullara asker öğretmende tahsis ediyoruz. Bu bölgede kız öğrencilerinin sayısı erkek öğrencilere göre daha azdır. Ama Jandarma Asayiş Kolordu Komutanımızın çabalarıyla kız öğrencilerimizin sayısı hudut hattında erkek öğrencileri geçmektedir" denildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 16:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?