18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Yeni müftü görevinin başında

Van'ın Başkale İlçe Müftülüğü görevine atanan Nusret Dede, din görevlileri olarak fark gözetmeden hizmetin en iyisini vermeye çalışacaklarını belirtti.

Hüseyin Aksoydan'ın Denizli Babadağ İlçe Müftülüğü'ne getirilmesiyle birlikte boşalan Başkale Müftülüğü'ne atanan Nusret Dede görevine başladı.

İzmir'in Aliağa İlçesi vaizliğinde görevinden, müftü olarak tayin edildiği ilk görev yeri olan Başkale İlçesi'ne gelmekten memnun olduğunu söyleyen Nusret Dede, bütün din görevlileri olarak vatandaşlar arasında fark gözetmeden hizmet yapacaklarını söyledi.

Nusret Dede, 1974 yılında Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nin Denizli Köyü'nde doğdu. 1998'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı İslam Hukuk Bilim Dalı'nda 2002 yılında yüksek lisansını bitiren Dede, Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi'nde ihtisas kursu gördü.

Kocaeli ve İstanbul Üsküdar'da imam hatip, İzmir merkez ve Aliağa ilçesinde vaiz olarak görev yaptı. İngilizce, Arapça bilen Nusret Dede'nin evli ve iki çocuk sahibi olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 13:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?