23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Yılların hasreti sona erdi

Van'ın Başkale İlçesi'nin Sacan köyündeki vatandaşların yıllardır yaşadığı içme ve kullanma suyu sıkıntısı, Van Valiliği öncülüğünde başlatılan Su Tesisatı Projesi sayesinde giderildi.

Başkale Kaymakamı Arslan Yurttan'ın desteğiyle 850 kişilik Sacan köyünün suya kavuşturulması için 2 yıl önce başlatılan Su Tesisatı Projesi çalışmalarda mutlu sona ulaşıldı. Yaklaşık 115 milyar liraya mal olan ve köylülerin de gerek maddi ve gerekse işgücü desteği verdiği çalışma sonrası köydeki 80 haneye su tesisatı çekildi.

Şebekenin hizmete girmesi için Sacan köyünde giden İlçe Kaymakamı Arslan Yurttan, davul zurna ile karşılandı, kurban kesildi. Yaptığı konuşmada bu çalışmanın 20 ayrı köyde yapılmaya başlandığını anlatan Kaymakam Yurttan, 3 yıl içerisinde susuz köy kalmayacağını söyledi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Yurttan, Sacan köyü muhtarı M. Emin Özcan'ın başarılı çalışmalarından dolayı örnek muhtar seçildiğini belirterek, kendisine takdirname verdi. Kamu yöneticileri, davetliler ve köylülerin davul zurna eşliğinde çektiği halayların ardından su deposunun açılış kurdelesi kesilerek şebeke hizmete açıldı. İlçe Kaymakamı Arslan Yurttan, bir eve giderek su şebekesini inceledi. Yenilen yemeğin ardından köylülerin istek ve sıkıntıları da dinleyen Kaymakam Yurttan, misafirlerle birlikte köyden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?