19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilerden gazeteye ziyaret

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Van-Erciş Öğrenim Birimi Portakal Gurubu öğrencileri, Erciş Gazetesi'ni ziyarete ederek çalışmalar hakkında yetkilerden bilgi aldılar.

Öğretmenleri öncülüğünde Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan Erciş Gazetesi'ni ziyaret eden öğrenciler, gazetenin hazırlanışı ve baskıya giriş aşamalarını yerinde incelediler. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Vedat Kasımoğlu tarafından öğrencilere bir haberin yazılışı, kalıptan çıkışı ve baskısı hakkında uygulamalı bilgi verildi.

Öğrencilerden eğitimlerini aksatmadan sürdürmelerini de isteyen Kasımoğlu, "Sizler Türkiye'nin geleceklerisiniz. Çok okuyun ve ülkemize sahip çıkın" dedi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Erciş Birim Sorumlusu Özlem Toğrul da, amaçlarının ilköğretim çağındaki çocukların okul sonrası eğitimlerine ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Erciş Öğrenim Birimi olarak kitapların büyülü dünyası isimli bir etkinlik sonunda gazete ve bir kitabın hazırlanışından, piyasaya ulaşmasına kadar hikayesini uygulamalı öğrendiklerini ifade eden Toğrul, "Çocuklarımız yapılan çalışmayı yerinde izleyerek hafızalarına kaydettiler. Bu güzel anları bizlere yaşatan Erciş Gazetesi yetkililerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 16:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?