18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Erçiş, şehidine ağladı

Şırnak'taki 23'ncü Jandarma Tümeni Ağır Hava Bölüğü, Namazdağ İç Bölgesi'nde vatani görevini yaparken, nöbet tuttuğu esnada yıldırım düşmesi sonucu şehit olan 1984/3 tertip Jandarma Er. Mehmet Aslan, memleketi olan Van'ın Erciş İlçesi'nde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Şehit Mehmet Aslan'ın sivil bir araçla alınan şehidin cenazesi bugün saat 17.00'da memleketi Erciş'e getirildi. Bu sırada Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hamit Özdemir tarafından teskin edilmeye çalışılan acılı şehit babası Şevket Aslan, minareden okunan sala sırasında oğlunun adını duyunca defalarca şehidinin ismini tekrarladı. Karayusuf Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazına müteakip, Mehmeçik tarafından omuzlara alınan şehidin naşı, askeri kortej eşliğinde cenaze aracına konularak önce Alkanat Mahallesi'ndeki evine, daha sonra mahalle mezarlığına getirildi. Defin yapılırken şehidin tabutunun açılması sırasında annesi Adile Aslan, oğlunun cenazesini kendi elleriyle çıkarmaya çalıştı. Saygı atışının ardından, fenalaşan anne Adile ile baba Şevket Aslan, hazırda bekletilen ambulansla Erciş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bekar olan ve terhisine 25 gün kala şehit düşen Mehmet Aslan'ın cenaze törenine Erciş Kaymakamı Ali Partal, Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hamit Özdemir, Erciş 108'nci Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Bülent İzci, Erciş Belediye Başkan vekili Yusuf Albayrak, Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, askeri ve sivil erkan, vatandaşlar ile şehit yakınları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 10:56:04
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 11:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmetçifçi IP: 85.98.100.xxx Tarih : 11.04.2007 22:26:38
öncelik başınız saolsun mekanı cennet olsun bende ercişte bando er olarak görev yaptım şehit töreninde bando çalıyordum çok zoruma gitti tekrar başınız saolsun vatan saolsun