22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Erciş'e modern hamam ve kıraathane

Erciş ilçesinde Mehmet Şerif Çakır isimli işletmeci ile ortakları tarafından yaptırılan modern umumi hamam ile kıraathane törenle hizmete girdi.

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde 880 metrekare alan üzerine kurulan işletmelerin faaliyete girmesi nedeniyle bir tören düzenlendi. Açılış kurdelasını Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Çaldıran Kaymakamı Yemen Bayrak ile Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci birlikte kestiler. Kaymakam Kurtoğlu, ilçenin modern anlamda bir eksiğini giderilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci de, kahve kültürünün ilçede önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, modern bir alanda hizmet verecek olan kıraathane ile umumi hamamın ilçenin bu yöndeki eksikliğini ortadan kaldıracağını ifade etti. Temizliğin olmadığı yerde medeniyetin de olamayacağını anlatan Çiftci, "Öncelikle arkadaşları bu önemli girişimlerinden ötürü kutluyorum. Tabii ki, hamam da temizliğin bir ayağıdır. İşletmeci arkadaşların halkımıza kaliteli ve kendilerine yakışır bir hizmet vereceğine inancım tamdır. Esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Umumi hamamda sauna, yüzme havuzu, yıkanma kabinleri, göbek taşı ve aynı ismi taşıyan ve 700 kişi kapasiteli kıraathanede ise mescit, kütüphane ile umumi tuvalet bulunduğu belirtildi. 500 bin YTL ye mal olan her iki işletme açılışında Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İlçe Emniyet Müdür vekili Barış Çukur, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Bülent Gür, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Gözütok ile çok sayıda davetli de hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 17:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?