19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erciş'e kent bilgi sistemi

Van'ın Erciş İlçe Belediyesi tarafından ilçe merkezinde kent bilgi sisteminin oluşturulduğu bildirildi.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, göreve geldikten sonra kent bilgi sisteminin oluşturulması için harekete geçtiklerini belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda ilçe merkezinde bina, sokak, cadde ve iş yerlerinin tek tek sistemle ortaya çıkartıldığını söyledi.

Yapılan çalışmalar sonucu, veri tabanının oluşturduklarını ifade eden Çiftçi, ilçe merkezinde numarataj sistemiyle sonuçların ortaya çıkartıldığını belirtti.

Erciş Belediye Başkanı Çiftçi, "Programın alımının ardından, elde edilen bu veriler kısa süre içinde sisteme yüklenecektir. Ancak buna rağmen şu an ilçe merkezinde cadde, sokak, bina, iş yeri ve konut sayıları ile yaşanan nüfus potansiyelini biliyoruz" dedi.

Bu arada, kent bilgi sistemiyle birlikte alınan veri sonuçlarına göre, ilçe merkezinde 541 sokak, 68 cadde, 11 bin 83 bina, 10 bin 546 konut, 3 bin 447 işyeri, 110 kamu kuruluşu bulunduğu ifade edildi. İlçe nüfusunun, çalışmaların sürdüğü ve şehir imar planına dahil edilmeyen Örene ile Sahilye mahalleleri varoşları dışında, 86 bin 70 olduğu kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 21:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?