24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hortum hasar verdi

Van'ın Erciş İlçesi Doluca köyünde meydana gelen ve can kaybının yaşanmadığı hortum, köyde büyük hasara yol açtı. 12 ev, sağlık ocağı ile caminin büyük hasar gördüğü köyde, enerji nakil hatları da tamamen tahrip oldu.

Köy Muhtarı Şükrü Erdal, durumu ilçe kaymakamına bildirdiklerini, ancak halen kendilerine bir yardımının ulaşmadığını belirtti.

İlçeye 27 kilometre uzaklıkta bulunan bin 400 rakımlı Doluca köyünde dün saat 12.00 sıralarında meydana gelen hortum, köylülerin yüreğini ağzına getirdi. Felaket öncesi ceviz büyüklüğünde dolu yağmasının ardından vatandaşların evlere sığındığını belirten Kamile Aktepe isimli bayan, hortum esnasında yer ve gökyüzünün bir anda birleştiğini söyledi. Aktepe, "Her taraf karanlık oldu. Kıyamet kopuyor, dünya yıkılıyor sandım. Anneme seslendim. Tahta ve saç paçaları havada uçuşuyordu. İnanın çok korktuk. Ayrıca şu an enerjimiz yok. Ramazan ayında perişan olduk. Devlet yetkililerimiz bizlere yardım etsinler" dedi.

100 hane ve 970 nüfusun yaşadığı Doluca köyünde ağaçların kökünden söküldüğü hortum sonrası 12 ev, sağlık ocağı ile köy camisin büyük hasar gördüğünü belirten Köy Muhtarı Şükrü Erdal, afeti ilçe kaymakamına ilettiğini söyledi. Yetkililerin halen köye gelmediğini anlatan Erdal, "Köyümüze acil yardım istiyoruz. İlçe kaymakamı hasar tespit çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını söyledi. Ancak, yüksek dağlara kar yağdı. Yakında köyümüze de yağar. Bir an önce hasarlarımızın giderilmesini talep ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 10:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?