20
Mayıs
2024
Pazertesi
KİTAP

'Dünden bugüne Erciş'

Araştırmacı yazar Selahattin Koşar'ın Van'ın Erciş ilçesini kaleme alarak hazırladığı 'Dünden Bugüne Erciş' isimli kitabı piyasaya çıktı.

Erciş ilçesinin tanıtımına katkı sağlamak üzere böyle bir çalışma yaptığını belirten Selahattin Koşar, doğduğu ve doyduğu yere vefa borcunu ödemek için 30 yıllık bir araştırma sonucunda kitabını hazırladığını söyledi. Koşar, özellikle genç kuşak Ercişlilerin, ilçenin bir çok özelliğini bilmediğini belirterek, "Araştırmalarım esnasında çok sayıda değerimizin kaybolduğunu, bir çok Ercişlinin de bunları bilmediğini yakından gözlemledim. Tabi bunları suçlamak gibi bir niyetimiz yok. Sadece bir tespiti ortaya koymak istedim. Kitabın bir anlamda bu boşluğu dolduracağına, gençlerimizi yeni araştırma ve incelemeler yapmaya sevk edeceğine inanıyorum. Erciş hakkında ne kadar araştırma, yazı yazılırsa yazılsın, yine de bir çok şeyin eksik kalacağını biliyorum. Bence bazı şeyler eksik olsa da, önemli olan doğruları yazabilmektir. Bunun için elimden gelen bütün gayret ve titizliği gösterdiğime inanıyorum. Zaten öyle olmasaydı eser bu kadar gecikmez ve yıllar önce piyasaya çıkardı" dedi.

Erciş ilçesini konu alan 423 sayfalık eserde ilçenin coğrafi, idari, tarihi, kültürel, ekonomik, eğitim, sağlık, ulaşım, haberleşme, konaklama, folklor, sosyal hayat, gelenek ve görenek, toplum hayatı, spor, basın-yayın gibi bir çok konu başlıkları yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 14:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?