24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Eczanede patlama

Van'ın Erciş İlçesi'nde bir eczanede dün gece meydana gelen patlamada işyeri tamamen yanıp tahrip olurken, çevrede bulunan birçok işyerinin camı kırıldı.

Erciş Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına 30 metre mesafede bulunan eczanede, bu sabah saat 03.00 sıralarında bir patlama meydan geldi. Hasan Alvanlar'a ait olan eczane tamamen yanıp tahrip olurken, patlamanın etkisiyle çevrede bulunan 8 işyerinin camları kırıldı.

Patlama polisi harekete geçirirken, Emniyet Caddesi polisler tarafından güvenlik şeridi çekilerek araç ve insan trafiğine kapatıldı. Ölen ve yaralananın olmadığı patlama sonrası çıkan yangının, Erciş Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından çevreye sıçramadan söndürüldüğü belirtildi.

Bu arada, Van Emniyet Müdürlüğü'nden gelen olay yeri inceleme ekipleri ise sabah saatlerinde patlamanın olduğu işyeri ve çevresinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler esnasında, eczane içinde 5 adet benzin dolu bidona rastlandı. Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, patlama sebebinin ilk etapta elektrik kontağı olduğunun tahmin edildiğini, ayrıca tüp gaz sızıntısını göz önünde bulundurduklarını belirtirken, benzin dolu bidonların dükkan içinde ne amaçla bulundurulduğun da araştırıldığını ifade etti.

Patlamayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ederken, Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin patlamanın kundaklama sonucu çıktığı yönünde rapor düzenlediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 13:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?