23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Dillere destan kahvaltı

Van'ın Erciş İlçesi'nde bir grup esnaf, Erciş'in unutulmuş geleneği olan dillere destan kahvaltısında bugün bir araya geldi. Türküler eşliğinde önce közde pişirdikleri tuzlu balığı beraberinde Erciş üzümü ve karpuz ve pide ekmeğiyle birlikte büyük bir iştahla yiyip, üzerine semaver çayı içen esnaf, birlik mesajı verdi.

İlçeye bağlı Alkanat Caddesi üzerinde bulunan esnaf, sabah kahvaltısını bu kez alışılmışın dışında salamura balık, Erciş üzümü, karpuz ve pideden oluşan bir mönüyle yaptı. Kapalı bir ortamda önce talaşlarla ateş yakan esnaf, ardından yöreye has türküler eşliğinde 70 adet tuzlu balık pişirdi.

Yanında yeşil biber de közleyen esnaf, daha sonra cadde üzerinde kurdukları sofrada yaklaşık 40 kişiyle birlikte büyük iştahla sabah kahvaltılarını yaptı. Ahmet Kurban isimli esnaf, ilçede unutulmuş bir geleneği esnaf olarak tekrar canlandırdıklarını dile getirirken, Faruk İşyapan isimli esnaf da birlik ve kardeşliğin pekiştirilmesi amacıyla böyle bir kahvaltı ortamı oluşturduklarını söyledi.

Bu arada, 11 yıldır ilçeden ayrı kaldığını belirten ve tatil için Mersin'den Erciş'e gelen Kerem Ayçil ise Erciş'e özgü dillere destan kahvaltısını çok özlediğini dile getirdi. Ardından, bir arada 70 adet tuzlu inci kefal, 10 kilogram Erciş üzümü, 20 kilogram karpuz ve 40 adet pide tüketen esnaf, susuzluklarını da semaver çayıyla giderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 14:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?