18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Drenaj kanalına tepki

Van'ın Erciş İlçesi Alkanat Mahallesi Muhtarlığı'na ait olan mera içinden geçirilen ikinci bir drenaj kanalı, muhtar ile Devlet Su İşleri (DSİ) Van Bölge Müdürlüğü yetkililerini karşı karşıya getirdi.

Muhtar Recep Kaya, kendilerinden müsaade alınmadan meralarının içinden geçirilen kanalla birlikte, yaklaşık 15 dönüm birinci derece tarım arazilerinin yok olduğunu belirterek, sorumluları mahkemeye vermeye hazırlandığını söyledi.

İlçeye bağlı Alkanat Köyü'nün yıllar önce mahalleye dönüşmesi sırasında 360 dönüm meranın da yapılan sözleşme gereği kendilerinde kaldığını hatırlatan Alkanat Mahallesi Muhtarı Recep Kaya, drenaj kanalının yapılması hususunda DSİ'ye herhangi bir müracaatlarının olmadığını belirtti.

10 gün önce başlanılan çalışmalardan tesadüfen haberi olduğunu anlatan Kaya, DSİ yetkililerinin mera içinden geçen eski kanalın üzerini kapatmak yerine, yeni bir kanal geçirmelerine ise bir anlam veremediğini söyledi. Kanal kazımı için kesinlikle müsaade etmeyeceğini ifade eden Kaya, "DSİ yetkilileri bizlerden müsaade alınmadan meradan ikinci bir kanal daha geçiriyor. 15 dönüm arsamız heba edilmekte. Seçmenimin hakkı olan bu meranın korunması için bu işte kusuru bulunan yetkililer hakkında gerekli olan yasal hakkımızı mahkeme aracılığıyla arayacağız" dedi.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yapılan çalışmaların plan dahilinde gerçekleştiğini, Alkanat Mahallesi merası içinden geçen ve DSİ'ye ait olan eski kanalın işlevini yitirdiğini, bu nedenle bin 100 metre uzunluğunda yeni bir kanal açtıklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?