18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Flamingolar Erciş'i sevdi

Van'ın Erciş İlçesi'ne haziran ayı içinde gelerek Van Gölü sahillerinde yaşayan flamingolar, kış mevsimine girilmesine rağmen hala göç etmedi.

Göç yolları üzerinde bulunan Erciş'e yaz mevsiminde gelerek üç ay boyunca burada kalan flamingolar, geçen yılların aksine bu yıl bölgeden ayrılmadı. Aralık ayı olmasına rağmen Çelebibağı Beldesi'nde bulunan Selçuklu Mezarlığı çevresindeki sazlıklara konuşlanan flamingolar, hayvanseverleri de şaşırtmaya devam ediyor.

İlçedeki yaban hayatını araştırarak fotoğraflayan Ali Dağer, flamingoların göç etmemesinin iklimle alakalı olabileceğini söyledi. Üç ay süreyle sahillerde kalan göçmen kuşların her yıl sonbahar mevsiminin başlarında göç ettiğini belirten Dağer, "Flamingoların bu yıl göç etmeyerek burada kalması doğrusu beni bile şaşırttı. Gözlemlerimiz sonucu eylül ayı içinde daha sıcak olan bölgelere göç eden bu kanatlıların ilçeden ayrılmaması, aralık ayı olmasına rağmen sıcak ve güneşli geçen hava şartlarından kaynaklanıyor" dedi.

Bu arada, ilçeye bağlı Çelebibağı Beldesi Selçuklu Mezarlığı etrafında bulunan sazlıklara konuşlanan göçmen kuşların avlanmasının yanlış olduğunu da dile getiren Ali Dağer, birinci derece yasak bölge olan bu sazlıklarda bilinçsiz avcılar tarafından yaban hayatın katledildiğinin altını çizerek, avcılara tepki gösterdi. Dağer, daha sonra arkadaşıyla birlikte avcıların geride bıraktığı boş kovanları toplayıp, yapılan avcı kulübelerini yıktı.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?