3
Mayıs
2024
Cuma
ERCİŞ - VAN

Haşmet-Muammer Kürüm

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşi Semra Sezer’in akrabaları, Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı Çelebibağı Beldesi’nde ilköğretim okulu yaptırıyor. ’First Lady’nin amcası, merhum Selim Sıtkı Kürüm’ün adının verileceği ilköğretim okulunun temeli, Van Valisi Durmuş Koç’un da katıldığı törenle atıldı.

Çelebibağı Beldesi İnönü Mahallesi’nde Selim Sıtkı Kürüm’ün oğlu Haşmet Kürüm ile amcasının oğlu Muammer Kürüm tarafından ortaklaşa yaptırılan 12 derslikli okulun temel atma töreninde konuşan Vali Durmuş Koç, devletin imkanları yanında hayırsever vatandaşların katkılarının gurur verici bir olay olduğunu belirterek, "Böyle bir hayırlı girişime vesile olan Kürüm ailesini ve onların temsilcilerini yürekten kutluyorum" dedi.

Hayırsever iş adamı Haşmet Kürüm de, amaçlarının, babasının ve kendisinin doğum yeri olan Erciş’e eğitim kurumu kazandırmak olduğunu ifade ederek, "Burada okuyacak öğrenciler, gelecekte Erciş’i, dolayısıyla ülkemizde bizleri temsil edecekler" diye konuştu.
Erciş Kaymakamı Selami Altınok, Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu’un da konuşmalarının ardından, Vali Durmuş Koç ile hayırsever iş adamı Haşmet Kürüm, 12 derslikli ilköğretim okulunun temeli birlikte attılar.

Temel atma törenine Vali Durmuş Koç, Kaymakam Selami Altınok, Çelebibağı Belde Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu ve hayırsever iş adamları Haşmet ve Muammer Kürüm’ün yanı sıra, Çaldıran Kaymakamı Cafer Sarılı, Erciş Belediye Başkan Vekili Yusuf Albayrak, Kocapınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Ağaoğlu, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak ettiler.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar