3
Mayıs
2024
Cuma
ERCİŞ - VAN

Muammer Kürüm

Van’ın Erciş İlçesi’nde Kürüm Ailesi tarafından ilçeye ikinci bir ilköğretim okulu daha kazandırılıyor. Yeşilova Mahallesi’ne yapımına başlanılan 5 derslikli okulun önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirileceği belirtildi.

Erciş’e yeni bir okul daha kazandırma kararı alan işadamı Muammer Kürüm, eğitim yuvasına merhum babası Veysi Kürüm isminin verileceğini belirtti. Yeşilova Mahallesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’nın tahsis ettiği 7 bin 520 metrekare alan üzerinde inşa edilecek okulun temel kazma işlemlerine başlandı.

Erciş Kaymakamı Ali Partal, hayırsever Muammer Kürüm’ü sağladığı katkıdan dolayı tebrik ettiğini söyleyerek, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde 2 yıl önce Çelebibağı Beldemize Beşiktaş eski yöneticisi işadamı sayın Haşmet Bedii Kürüm tarafından 12 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırılmıştı. Bu yıl da sayın Muammer Kürüm, babası Veysi Kürüm adına beş derslikli bir okul yaptırıyor. Kendilerini yürekten kutluyorum. İlçemizin okul ihtiyacının karşılanması için de diğer Ercişli işadamlarımızı eğitime destek vermeye davet ediyorum" dedi.
Öte yandan 600 metre kare alana sahip tek taklı ve 5 derslikli ilköğretim okulu yapımına 300 milyar lira harcanacağı kaydedildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar