23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kablolar yer altına alınıyor

Van'ın Gevaş İlçesi'nde Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (TEDAŞ) ihaleye verdiği elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmalarına çarşı merkezinde başlandı.

TEDAŞ yetkilileri, bu yıl çarşı merkezinde yapılacak 2 kilometrelik çalışmanın ardından 2006 yılında tüm ilçenin elektrik hatlarının yeraltına alınacağını belirtti.

Yetkililer, hatların yeraltına alınmasıyla kesintilerin daha az yaşanacağını da kaydetti. Bu arada Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Raif Tuğay, ilçede düzensiz olarak çekilen elektrik kablolarının ağaçların arasından geçtiğini, bu durumun tehlike arz ettiğini söyledi.

Rüzgarlı havalarda tellerin koptuğunu, yaşanan kısa devreler sonucu sık sık kesintiler yaşandığını belirten Tuğay, "Elektrik kablolarının yeraltından geçmesi bütün bu sorunları ortadan kaldıracaktır. Çalışmalardan çok memnunuz ve TEDAŞ'a halk adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İnternet kafe sahibi Hicazi Meşe ise, sık sık kesilen elektrikler yüzünden bilgisayarlarında arızalar meydana geldiğini, müşterilerin bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti. Müşterilere iyi hizmet verememekten yakınan Meşe, TEDAŞ'ın yeni yapacağı çalışmalardan umutlu olduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2005 Pazar 12:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?