28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Turist tecavüzcülerine geniş güvenlik

Tecavüz, gasp ve darp olaylarına karıştıkları iddiasıyla yakalanan 1'i bayan 7 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Van'ın Muradiye İlçesi'ne getirildi. 5 gündür emniyette tutulan turistler tarafından yarın teşhis edilecek olan şahısların, Pazartesi günü adliyeye çıkarılması bekleniyor.

İran'dan Türkiye'ye Van Saray İlçesi Kapıköy Sınır Kapısı'ndan giriş yapan ve bisikletle Türkiye turu yapmak isteyen İsviçre asıllı müzik öğretmeni Maya Mario Wütrich'e tecavüz ettikleri ve mimar olan erkek arkadaşı Johannes Martin'i de darp ederek, çiftin yanlarında bulunan para ile eşyalarını gasp ettikleri iddia edilen sanıklar, yakalandıkları Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden akşam saat 21.35 sıralarında Muradiye İlçesi'ne getirildi.

Doğrudan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen H.S., S.K., N.S., R.T., C.D., H.Y. ve R.T. isimli şahıslar, güvenlik gerekçesi ile Muradiye Devlet Hastanesi'nden getirilen sağlık ekibi tarafından muayene edilerek nezarethaneye konuldu. Yarın yapılacak teşhisten sonra turistlerin istekleri doğrultusunda ilçede kalacakları veya ayrılacaklarının kesinleştiği belirtilirken, zanlıların ise 5 Haziran 2006 Pazartesi günü adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

Öte yandan şahısların olayda kullandıkları ve kiralık olduğu öğrenilen 73 DZ 263 plakalı doblo marka sarı renkli araç da, polis ekipleri tarafından şahıslarla birlikte Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 01:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BİRCAN BİLİCİ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 27.09.2006 10:38:18
SLM GÜZEL MÜRADİYENİN DEĞERLİ İNSANLARI SİZE ERZİNCANDAN SESLENİYORUM BÖYLE BİR OLAYIN YAŞANMASINDAN GERÇEKTEN RAHATSIZLIK DUYDUM BAŞKA BİR ŞEHİRDE OLDUĞUM İÇİN ÇEVREMDEKİLERİN BANA OLAN BAKIŞLARI BİLE DEĞİŞTİ UMARIM BÖYLE TATSIZ VAKALAR TEKRAR YAŞANMAZ HEPİNİZİ SEVİYORMUM SEE YOU BYY ...