17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Depremlik konutlar 'imdat!' diyor

Van'ın Muradiye İlçesi'nde yaptırılan deprem konutlarının bakımsızlıktan yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu öne sürüldü. Konutlarda kalan vatandaşların, evlerin yıkılma tehlikesine karşı ağaç direklerle güçlendirme yapmaya başladıkları belirtildi.

Muradiye İlçesi'nde 1976 yılında meydana gelen, yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi ve onlarca evin yıkılmasının ardından Özel İdare Müdürlüğü'nce kiraya verilmek üzere 3 kattan oluşan 9 bloklu 36 daire yapıldı. 30 yıl önce yapılan ve şimdiye kadar bakımdan geçirilmeyen evleri, vatandaşlar kendi imkanlarıyla güçlendirmeye çalışıyor. Yıkılmak üzere olan balkonları ağaç direklerle desteklediklerini ifade eden vatandaşlar, dairelerin onarımı için Özel İdare Müdürlüğü'ne müracaat etmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Kiradan düşürüldüğü takdirde onarımı kendi imkanlarıyla yapmaya hazır olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Evimiz olmadığı için burada kalmak zorundayız. Şu an çaresiz bir durumdayız. Gidecek bir yerimiz de yok. Madem bu evler bizim için yapılmış, yetkililerden bizlere şu an içinde oturanlara taksitli bir şekilde satmalarını istiyoruz. Kış gelmeden tamiratını yapıp içinde oturmak istiyoruz; yoksa hepsi harap olup gidecek ya da bir gün üstümüze yıkılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 16:33:42
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 12:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?