18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sel mağdurlarını arayıp soran yok!

Van'ın Muradiye İlçesi'nde yaşanan ve büyük maddi zarara yol açan sel felaketi üzerinden 10 gün geçmesine rağmen yaraların sarılmadığı, binlerce köylünün sıkıntı içinde yaşadığı bildirildi.

Deveteş köyü muhtarı Nadir Sarı, Babacan köyü muhtarı Yılmaz Şalan, Görecek köyü muhtarı M.Hanifi Şağbangül, Alkasnak köyü muhtarı Hüseyin Kılınç ve Ünseli beldesi Yüzüncü Yıl mahallesi muhtarı Celal Taş, yaşadıkları felaket karşısında bugüne kadar hiç bir yetkilinin ziyaretlerine gelmediğini, dertlerine çare aramadığını belirtti.

Sel felaketinde Devetaş köyü Dere mezrasında ikamet eden Seracettin Beyaztaş'a ait 2 ton balığın havuzuyla birlikte suya kapılıp tahrip olduğunu anlatan muhtarlar, "Sel, yüzlerce ağaç ve binlerce bağ otu götürüp arazilerimizi çamur ve taşların altında bırakmıştır. Görecek köyüne ait 2 köprü yıkılmış, içme suyu soruları tahrip olmuştur. Alkasnak köyü arazilerini çamur ve taşlar altında bırakarak içme suyu borularını tahrip eden sel yüzünden, köylü kadın ve çocuklar selin açtığı dereden çamurlu suları el arabaları ve bidonlarla evlerine götürerek kullanmak zorunda kalmışlardır. Ünseli Beldesi Yüzüncü Yıl mahallesindeki buğday ve patates tarlaları, yarım metreyi bulan çamur kalınlığı ve kayaların altında kalmıştır" dediler.

İlçe Tarım Müdürü Veysel Yigin ve Ziraat Odası Başkanı Tevfik Bozkızıl, "Adı geçen köylerde yaptıkları tespitlere göre, 570 adet kavak ağacı, 550 adet meyve ağacı, 4 adet büyük baş hayvan ve 2 ton balık heba oldu. 102 çiftçinin mağdur olduğu sel felaketinde 1657 dekar arazinin tamamıyla zarar gördüğünü belirledik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 17:15:31
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 10:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?