28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

VATSO Özalp'ta buluştu

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VATSO) üye buluşma toplantıları devam ediyor.

Daha önce Başkale ve Çatak ilçelerinde yapılan üye buluşmalarının devamı dün Özalp'ta gerçekleştirildi.

Özalp ve Saray ilçelerinde bulunan üyelerin bir araya geldiği toplantıya gösterilen ilgi, VATSO yetkililerini sevindirdi. Özalp Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya 200 üye katıldı. VATSO Meclis Başkanı Ata Altay yaptığı açılış konuşmasında, üye buluşma toplantısının önemine değinerek, "VATSO, tüm çalışmalarını üyelerinin ve bu ilde yaşayanların memnuniyeti üzerine kurmuştur. VATSO, üyelerinin karşılaştığı sorunları ilgili yerlere aktarmakta, sorunların çözümü noktasında önemli bir misyon üstlenmiştir. Sizlerden aldığımız güçle önemli çalışmalar yapmaktayız" dedi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, oda olarak kentin ekonomik, sosyal, kültürel çalışmalarına yön veren bir kurum haline geldiklerini söyledi. Kandaşoğlu, "Van yıllardır geri kalmış ve geri kalmışlığı herkes tarafından kabul edilen bir ildir. Bugüne kadar maalesef hak ettiği yere gelememiştir. Biz ilimizin bu talihini kırmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. İlimizin sorunları çoktur. Ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarımız vardır. Özellikle ekonomik sorunlarımız artık çözülmelidir. Bizler hükümetten pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Ticaret yapabilmemiz için önümüzdeki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz. Bölgemize özel teşvikler verilmeli, sınır ticareti uygulanabilir, halkın ve devletimizin yararına gelecek şekilde yeniden düzenlenmeli" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Özalp Belediye Başkanı M.Emin Gözütok ise iş adamlarını Özalp'a yatırıma davet ederken, Özalp Kaymakamı Halil Berk de "Van'da bir sivil toplum örgütünün böylesi bir toplantıyı düzenlemesi, bu kadar kişiyi bir araya getirmesi mükemmel bir olay. Toplantıya gösterilen ilgi VATSO'nun güzel işler yaptığının bir kanıtı. Biz kaymakamlık olarak sivil toplum örgütleriyle her türlü işbirliği yapmaya hazırız. VATSO'nun deneyimlerinden faydalanmayı düşünüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 16:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
calal SAHİN IP: 85.103.239.xxx Tarih : 22.05.2006 23:03:39
izmir menemen den celal özalp kaymakamı sayın halil BERK ve sayın özalp belediye başkanı M.EMİN olmak üzere bütün iş adamlarına başarılar diliyorum. Bende çok yakında kaymakamlık ve belediye önçülüğünde yapacak oldugum rüzgar sistemi ile, enerji ihtiyacını, sulama ve çok yönlü işletmelerin enerjisini karşılamak için ege üniversitesi önçülüğünde büyük proje pek yakında özalp ve çivarında olcak .saygılarımla