16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Yaralı flamingo korunuyor

Van'ın Saray İlçesi'nde yaralı olarak bulunan flamingo, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altında tutuluyor. Verilen gıdaları yemeyen flamingo, öğrenciler tarafından her gün düzenli olarak hastane yakınlarında bulunan su birikintisine bırakılarak beslenmesi sağlanıyor. İran üzerinde sıcak Afrika ülkelerine göç ettiği sırada sürüden kopan yaralı flamingo, vatandaşlar tarafından YYÜ Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Göç sezonu bitmeden sağlığına kavuşturulması düşünülen flamingonun düzenli tedavisinin yapılmasının yanında, beslenmesi de görevlendirilen öğrenciler tarafında yapılıyor. Elle verilen gıdaları almayan flamingonun, görevli öğrenciler tarafından hastane yakınlarında bulunan su birikintisine bırakılarak kendisi beslendiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, Van'ın coğrafi yapısı nedeniyle göçmen kuş ve hayvanların uğrak yerlerinde biri olduğunu söyledi. Bu tür hayvanların yaralanmaları durumunda yöre halkı tarafında veteriner kliniklerine getirildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Aslan, sık sık şahin, baykuş ve flamingo gibi çeşitli hayvanlar kliniklere getirildiğini anlattı.

Saray İlçesi'nde bir göl kenarında vatandaşlar tarafında yaralı olarak bulunarak getirilen flamingonun kanadında açık yara olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Aslan, "Dört gündür tedavi altında tutulan flamingonun yaptığımız tedavi ve röntgen çekimlerinde herhangi bir saçma tanesi ve yabancı cisme rastlamadık. Tedavisi devam etmeden flamingonun yaraları gayet olumlu şekilde iyileşiyor. Buradaki su birikintisine getirerek beslenmesini sağlıyoruz. Büyük bir ihtimalle 2 gün sonra göç bölgesi olan yere bırakacağız" dedi.

Su birikintisinde uzun süre beslenen flamingo, kanat çırparak uçmak istedi. Uçamayan flamingo, kendisini korumakla görevli öğrenciler tarafından yakalanarak tekrar hastaneye getirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 16:59:43
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?