3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Mesut Kadayıfçoğlu


Hayırsever Afyonlu işadamı Mesut Kadayıfçoğlu’nun katkılarıyla tamamlanan Merkez Kadaifçioğlu İlköğretim okulu, törenle hizmete girdi.

Afyon Valisi Ahmet Özyurt, Belediye Başkanı Hayrettin Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Rıza Bülbül ile Cumhuriyet Başsavcısı Halis Küçüksubaşı’nın katıldığı tören, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Törende ilk konuşmayı yapan hayırsever işadamı Mesut Cemal Kadayıfçıoğlu imkanı olan herkesi okul yaptırmaya davet etti.

Afyon Valisi Ahmet Özyurt da, işadamı Mesut Cemal Kadayıfçıoğlu’na okul teklifini götürdüğünde eşinin çok büyük ısrarının da gözardı edilemeyeceğini belirterek, başladığı konuşmasında, Afyon’un okul değil, derslik problemi olduğuna dikkat çekti. Okul yaptırmak kadar arsa bulmanın da çok önemli olduğuna işaret eden Vali Ahmet Özyurt, okulun askeri alanda olduğu için imarının alınmasında büyük destekleri olan Afyon Garnizon Komutanı Tuğgeneral Rıza Bülbül ile Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’ya teşekkür etti. Afyon şehir merkezinde okul ihtiyacının kalmadığını ancak, eski okullara ek bina ihtiyacının bulunduğunu belirten Vali Ahmet Özyurt, "Hedefimiz, 30 öğrenciye bir derslik ve tekli öğretimdir. Bu da il genelinde 600 derslik ilavesi demektir" dedi.

Bu yıl 275 derslik ile 1 pansiyon ve 1 spor salonu inşaatını gerçekleştirdiklerini fade eden Vali Özyurt, "Afyonlu hayırsever işadamlarımız son üç yılda 950 derslik yapmışlardır. Bu karşılıklı güvenin ve Milli Eğitime verilen önemin göstergesidir. Bu sebeple ben 2 yıl içinde 600 derslik daha yapılıp problemin tamamen sona erdirileceğine eminim" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Özyurt tarafından hayırsever işadamı Mesut Cemal Kadtayıfçıoğlu’na bir teşekkür plaketi verildi.

Üç kat’ta 12 derslikten oluşan ve 50 milyar lirası devlet tarafından karşılanan ilköğretim okulu, toplam 90 milyar liraya maloldu. Bir idareci ve üç sınıf öğretmeninin görev yaptığı okulda şu anda 55 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Yapılan bu son ilköğretim okulu ile Afyon’da bu yıl, ilköğretim kurumlarına yapılan toplam yatırım miktarı 1 trilyon 536 milyar 700 milyon lira olurken, bu paranın 1 trilyon 130 milyar lirası devlet, 406 milyar 700 milyon lirası ise, vatandaş tarafından karşılandı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar