3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Methiye Dumlu


Hayırsever vatandaş Methiye Dumlu’nun katkılarıyla devlet vatandaş işbirliği çerçevesinde yaptırılan Methiye Dumlu İlköğretim okulu’nun açılışında konuşan Vali Ahmet Özyurt, eğitim alandaki sıkıntıları dile getirdi.

Afyon’da eğitim alanında vatandaşın çok büyük katkısının bulunduğunun altını çizen Vali Ahmet Özyurt, "Rakamlara bakıldığı zaman okul sıkıntımız yok. Öğrenci sayısı ile derslik sayısı birbirini tamamlıyor ve her dersliğe 39 öğrenci ile Bakanlık standartlarını yakalamış görünüyoruz" dedi.

Ancak, her ilde olduğu gibi Afyon’da da nüfusun büyük bölümünün il merkezi, ilçeler ve kasabalarda yoğunlaştığına dikkat çeken Vali Ahmet Özyurt, "Bazı köylerimizde göç sebebiyle nüfus azalınca okullarda okuyacak öğrenci sayısı düştü. Bizde taşımalı sistem ile eğitim vermek zorunda kaldık. Böyle olunca da okulların bir bölümünde birikme oluyor" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Topkaraoğlu da, amaçlarının önümüzdeki eğitim öğretim yılında ikili eğitim-öğretim yapılan okullarda da tek devreli sisteme geçmek olduğunu söyledi.

Haylırsever vatandaş Methiye Dumlu adına yeğeni Melih Yurter ise, törende yaptığı konuşmada, teyzesinin üç yıl önce tüm dünyevi mal varlığını bir hayır kurumuna bağışlamak istediğini söylediğinde toplanan aile meclisinin okul yönünde karar aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından hayırsever vatandaş Methiye Dumlu’ ya Afyon Valisi Ahmet Özyurt tarafından bir plaket ve teşekkür belgesi verildi. Vali Ahmet Özyurt Okula da bir Atatürk maskı ile yine bir Atatürk portresi hediye etti.

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar