24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Acıgöl ilgi bekliyor

Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesi Belediye Başkanı Ali Kartçı, ilçe sınırları dahlilinde bulunan Acıgöl'ün iyi tanıtılması halinde bölgenin umut vaat eden bir kuş cenneti ve yeni bir turizm kapısı olabileceğini söyledi.

Afyonkarahisar'da termal turizmin yanı sıra vatandaşlara farklı bir turizm seçeneği sunan Acıgöl, Başmakçı'nın ekonomik ve sosyal hayatına canlılık getiriyor. 119 kuş türünün barındığı göle sabah saatlerinde gelenler, göl kenarında tatlı su kaynaklarındaki kuşları daha yakından görme şansını yakalıyor.

Acıgöl'de ayrıca, Vali Muzaffer Dilek'in girişimleri ve İl Özel İdare Müdürlüğü kaynakları ile dağlık kesimde yaptırılan kuş gözlemevi de bulunuyor. Acıgöl, fotoğraf çekmeyi seven doğa tutkunları için de farklı bir seçenek oluşturuyor. Başmakçı ve Acıgöl'ün, Afyonkarahisar-Denizli karayolunun iç kısmında kalması sebebiyle tanıtılamadığından yakınan Belediye Başkanı Kartçı, Acıgöl'ün iyi tanıtılması halinde kendileri için umut vaat eden bir kuş cenneti ve yeni bir turizm kapısı olabileceğini belirtti. Bölgenin turizm açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Kartçı, "Başmakçı, kendisini Türkiye'ye yumurta borsasıyla tanıtmıştır. Bunun yanı sıra halıcılık önemli bir yere sahiptir. Özellikle turistik halılar bölgemizde yüzlerce kadınımızın ve kızımızın gelir kapısı durumundadır. Burada yapılacak güzel bir tanıtımla Başmakçı'nın, vazgeçilmez turizm bölgelerinden birisi olacağına inanıyorum" dedi.
Belediye Başkanı Ali Kartçı, ilçenin ve Acıgöl'ün tanıtımı amacıyla Flamingo ve Yumurta Festivali düzenlediklerini, bu festivali geleneksel hale getireceklerini de sözlerine ekledi.

16 bin 500 hektar alana sahip olan Acıgöl, sığ bir tektonik göl özelliği taşıyor. Göl, dağlardan gelen akımlarla, kaynak sularıyla ve Başmakçı İlçesi'nden gelen Kocaçay'ın sularıyla besleniyor. Kaynakların bulunduğu kesimlerde tatlı su bitki örtüsüne rastlanıyor. Yaz aylarında gölün sularının büyük bölümü çekiliyor. Hem sulak alanda hem de çevresindeki dağlarda üreyen bir kuş türü olan angut, gölde yıl boyunca çok sayıda görülüyor. Türkiye'de flamingonun ürediği 5 alandan birisi olarak bilinen Acıgöl'de, flamingo kolonisi bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 19:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?