24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Festival bahane kaymak şahane

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde bu yıl 21.'si düzenlenen Kaymak Festivali coşkuyla başladı.

Bolvadin Meydanı'nda düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 21. Kaymak Festivali'nin açılışında, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nden gelen Mehter Takımı bir gösteri gerçekleştirdi. Mehter Takımı'nın ardından Gürcistan'dan gelen Halk Dansları Ekibi, folklor gösterileri sundu. Açılışta bir konuşma yapan Bolvadin Belediye Başkanı Ahmet Helvacı, belediye başkanının, yönettiği yeri hem sosyal hem de ekonomik açıdan kalkındırması gerektiğini belirtti. Helvacı, "Bir kentte yerel yönetimlerin en önemli görevi yerel kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu festivallerin, şenliklerin, ilçeler için değişik anlamları vardır. Bir festivalin ana unsuru halkın eğlenmesi değildir. Önemli bir unsurdur ama ana unsur değildir. Bu festivalin sadece eğlenceyle sınırlı kalmaması, yöre insanlarının katılımını, paylaşımını artıran bir unsur olmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Festivalin, ilçenin tanıtımında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Bolvadin Kaymakamı Ufuk Seçilmiş de belediyelerin, kendi belde halkının sağlığı, mutluluğu ve huzuru için bir takım hizmetleri yapmak ve devam ettirmek görevleri olduğu gibi, sosyal ve kültürel etkinliklerle beldesini ve kendine has özelliklerini tanıtma duyarlılığı içinde olması gerektiğini söyledi. Seçilmiş, "Bu festival Bolvadin'in Türkiye'ye açılan bir tanıtım penceresidir. Festivali, salt bir eğlence olarak ele almaktan ziyade, tanıtım ve açılım amaçlı, kültür, eğitim, spor ve sanat alanlarında Bolvadin markası oluşturma yolunda bir fırsat olarak ele alıyoruz" diye konuştu.

Açılışa katılan AKP Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak ise, Türkiye'nin verdiği sözleri tuttuğunu, Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmaması durumunda ülkenin bildiği yolda ilerleyeceğine dikkat çekti. Türkiye'yi koca bir çınara benzeten Koçak, "Bu koca çınar neler neler gördü. Biz bu yolda ilerliyoruz. Aslolan birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bu millet büyük bir millettir. Biz dünya ile kucaklaşırız. Bizi küçük olayların içine çekerlerse biz sözlerimizi ardında dururuz" ifadelerini kullandı.

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca da son dönemde Bolvadin'de yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Termal turizmde kısa süre içerisinde büyük bir patlama yaşanacağını ve yatırımcı sayısının hızla artacağına inandığını belirten Koca, şunları söyledi: "Gazlıgöl, Heybeli, Sandıklı ve Ömer Gecek termalleri de 4-5 yıldızlı otel seviyesinde olmalı. Yoksa turizm ümitlerimiz suya düşer. Termallerimiz hamamdan öteye gidemez. Turizm istihdam açısından çok önemli. Termal turizm için çalışmalı ve yatırımcıyı buraya çekmeliyiz." Son olarak bir konuşma yapan Vali Muzaffer Dilek, Bolvadin Kaymak Festivali'nin ekonomik, kültürel ve sosyal olarak hedefine ulaşacağına inandığını belirterek, "Kaymak Festivali ana başlığı altında ifade edilen ve birden çok alt faaliyeti içeren bu organizasyondan önemli beklentiler ve elde edilecek sonuçlar olacağı kesin. Bu etkinlikler toplumsal etkileşimi ve kaynaşmayı, ilçenin somut ve somut olmayan kendine özgü kültürel değerlerini tanımayı ve tanıtmayı, ekonomik ve sosyal potansiyellerin geliştirilmesini sağlar" dedi.

Konuşmaların ardından, festival öncesinde düzenlenen kaymak, bisiklet ve futbol yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Vali Dilek, daha sonra Horan Parkı'nın projelerinin bulunduğu serginin açılışını yaparken, Bolvadinli firmaların açtığı stantlar da ziyaret edildi. Festivalin ilk gününde Türk Halk Müziği sanatçısı Belkıs Akkale bir konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 12:42:54
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 17:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat saban IP: 85.177.186.xxx Tarih : 23.06.2006 23:25:24
bolvadine bir fabrika yapinda okadar issiz kisiler nasiplensin kaymakla sucukla bu isler olmuyor almanyadan sevgilerimle