3
Mayıs
2024
Cuma
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Mustafa Birdane


İstanbul’da ticaretle uğraşan iş adamı Mustafa Birdane, memleketi olan Afyon’un Bolvadin İlçesi’ne, anne ve babasının ismini taşıyan 12 derslikli bir okul yaptıracak.

360 öğrenci kapasiteli okul için Afyon Valiliği’nde protokol imzalayan hayırsever iş adamı Mustafa Birdane, diğer iş adamlarına da seslenerek, eğitime yapılan yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu, bunun için de imkanı olan iş adamlarının okul yaptırmalarını istedi. Valilik toplantı salonunda yapılan protokol imza törenine Vali Ahmet Özyurt ve Milli Eğitim Müdürü Metin Topkaraoğlu da katıldı.

Vali Özyurt, Afyon’da derslik sıkıntısının, hayırsever iş adamları sayesinde hemen hemen bittiğini ve derslik sıkıntısı olmayan ilk beş il arasına girdiklerini belirterek, "Bir eğitim yuvası yaparak büyük bir hayra imza atan Mustafa Birdane’yi kutluyorum. Afyon’lular birlik ve beraberliklerini sadece Afyon’da değil, diğer illerde de gösterdiler. Afyon’da derslik sıkıntısı bitmiştir. Ama öğretmen sıkıntısı halen sürüyor. Yeni atamalarda Afyon’a öğretmen atanmasını bekliyoruz. Bunun için de Afyon milletvekillerini göreve davet ediyorum" dedi.

Yaptıracağı okula babası Hacı Ali ve annesi Hacı Meryem Birdane’nin isimlerini vereceğini söyleyen hayırsever iş adamı Mustafa Birdane de, "Babama ve anneme olan vefa borcumu biraz da olsun ödeyebilmek için onlar adına okul yaptırmaya karar verdim. İleride okulun derslik ihtiyacı olursa onu da yaptıracağım" diye konuştu.

Afyon’un Bolvadin İlçesi’nde 4 bin 453 metre kare yüz ölçümlü arsa üzerine 12 derslikli ve 360 öğrenci kapasiteli olarak yaptırılacak ilköğretim okulunun 150 milyar liraya mal olacağı bildirilirken, okulun 24 ay sonra kullanılır halde Milli Eğitim Müdürlüğüne, mülkiyetinin ise Afyon il Özel İdare Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar