18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇOBANLAR - AFYONKARAHİSAR

AKÜ'den sağlık taraması

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyon’un Çobanlar İlçesi’nde ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik sağlık taraması başlattı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir ve üniversite yönetimince başlatılan "Üniversite-Yerel Yönetim İşbirliği" projesi çerçevesinde, AKÜ Tıp Fakültesi hekimleri tarafından Çobanlar İlçesi’nde ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik sağlık taraması başlatıldı. AKÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çobanlar Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle yürütülen proje, ilçeye bağlı bütün belde ve köyleri kapsıyor. Bu kapsamda 2 bin 500 çocuğun sağlık taramasının yapılması ve taramanın 15 Kasım tarihinde tamamlanması planlanıyor. Program sonucunda elde edilecek veriler ışığında bir rapor hazırlanacak ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ile Çobanlar Kaymakamlığı’na sunulacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Sözbilir, ilçedeki genel sağlık taramasıyla, üniversite yönetiminin büyük önem verdiği Üniversite-Yerel Yönetim projesinin en güzel örneklerinden birinin daha yaşama geçirildiğini ifade etti. Sözbilir, "Ülkemizin yarınları olan çocuklarımıza yönelik böyle bir programın başarılı olması, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Bu program çerçevesinde, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli 2 öğretim üyesi ile 2 araştırma görevlisi okulları tek tek gezmekte ve bütün öğrencilerin muayenelerini yapmakta. Akut hastalığı bulunanlara reçete verilirken, hastane şartlarında tanı, takip ve bakımları gereken çocuklar ise sosyal güvenceleri göz önüne alınarak ilgili hastanelere sevk edilmektedir" dedi.

Sağlık taramasında en sık karşılaşılan rahatsızlıkların ise paraziter hastalıklar, boy kısalığı, diş çürümesi, kalp hastalıkları ve solunum yolları hastalıkları olduğu belirtildi.

afyon
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 11:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?