20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇOBANLAR - AFYONKARAHİSAR

Çobanlar sele teslim

Afyon’un Çobanlar İlçesi’ne bağlı Göynük Köyü’nde meydana gelen sel felaketinde bazı evleri su basarken, ekili tarım arazilerinin büyük bir kısmı zarar gördü. Bolvadin Kaymakamı ve Çobanlar Kaymakam Vekili Şükrü Yıldırım, hasat tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çobanlar İlçesi’ne bağlı Göynük Köyü, dün akşam saatlerinde başlayan dolu ve sağanak yağışa teslim oldu. Şiddetli yağış nedeniyle bazı evleri su basarken, ekili tarım arazilerinin büyük bir çoğunluğu kullanılamaz hale geldi. Bölgede bulunan bazı köprülerin de sel nedeniyle hasar gördüğü öğrenildi.

Göynük Köyü Muhtarı Ali Şenol, hasar tespit çalışmaları için yetkili yerlere müracaatta bulunduklarını söyledi. Bolvadin Kaymakamı ve Çobanlar Kaymakam Vekili Şükrü Yıldırım, sel felaketinde can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Göynük’te 7 evi su bastığını kaydeden Yıldırım, selde zarar gören arazilerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Afyon Acil Durum Yönetimi Merkezi Koordinatörü Aydın Güneş ise, Göynük Köyü’nün yanı sıra, Çobanlar İlçesi’ne bağlı Akkoyunlu ile İhsaniye İlçesi’ne bağlı Demirli, Beyköy, Bayramali ve Sarıcaova Köylerinde, sel felaketi nedeniyle özellikle tarımsal arazilerin büyük zarar gördüğünü söyledi. İl Tarım, Bayındırlık ve Köy Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinin, bahse konu yerlerde hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Güneş, ekiplerin düzenlediği raporlar neticesinde gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Bu arada Afyon Valisi Muzaffer Dilek de, Afyon Acil Durum Yönetimi Merkezi’ne giderek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Gece geç saatlere kadar burada kalan Vali Dilek, ilçe kaymakamları ile görüşerek bilgi aldı.

AFYON - İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 02:33:47
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 18:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?