26
Mayıs
2024
Pazar
ÇOBANLAR - AFYONKARAHİSAR

Pat pat üretimi 20 bini aştı

AFYONKARAHİSAR'DA PAT-PAT ÜRETİMİ 20 BİNİ GEÇTİ

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde 1975 yılından beri üretimi yapılan ve çıkardığı sesten dolayı halk arasında 'pat-pat' diye tabir edilen iş makinelerinin üretimi 20 bini geçti.

Trafik Kanunu'nda tanımı bulunmayan ve pat-pat diye tabir edilen iş makinesi, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, ilçede sanayi esnafı tarafından yıllardır imal edilen pat-pat üretiminin bugüne kadar 20 bini geçtiğini ifade ederek yaklaşık 40 kişinin bu işle uğraştığını söyledi.

Salih Alaka, bu aracı Ağrı, Çanakkale, Adana, Manisa, Zonguldak ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına gönderdiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Alaka, geçen yıllarda Afganistan'a pat-pat ihraç etmeyi düşündüklerini ancak bunun ulaştırma maliyetinin yüksek olmasından dolayı yapılamadığını hatırlattı. Genellikle arazilerde yük taşımacılığında kullanılan iş makinelerini ilçede gençler ve kadınların kullandığını belirten Alaka, pat-patların kabinli kabinsiz, su motorundan veya otomobil motorundan üretiminin yapıldığını anlattı. Alaka, bu araçların arazide kullanıldığına dikkat çekerek traktörü olanların bile pat-patı kullandığını belirtti.

AFYONKARAHİSAR'DA PAT-PAT ÜRETİMİ 20 BİNİ GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 17:42:01
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 09:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
simge özbay IP: 81.213.49.xxx Tarih : 25.05.2010 16:59:04

ben de o köydenim ama şimdi lüleburgaza da oturuyorumm  bizim köyümüzün taşına topragına kurban olurum köyümü çokk seviyorum