19
Mayıs
2024
Pazar
ÇOBANLAR - AFYONKARAHİSAR

Sevindiren fay hattı

Afyon'da 3 Şubat 2002 tarihinde meydana gelen ve 39 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından, Çobanlar İlçesi'nde kırılan fay hattında sıcak su rezervi bulundu. Çobanlar Belediye Başkanı Sefa Değirmen, "Sevinsek mi üzülsek mi bilemiyoruz. Kırılan fay hattı Çobanlar için umut hattı oldu" dedi.

Depremin izlerinin henüz silinemediği Çobanlar İlçesi'nde, Maden Tetkik Arama (MTA) ve İller Bankası tarafından yürütülen çalışmalarda fay hattının geçtiği bölgede bol miktarda sıcak su rezervinin olduğu tespit edildi. MTA yetkilileri, Çobanlar Belediyesi yetkililerine 350 metre derinliğinde yeni bir kuyu daha açılmasını önerdi. Kuyudan çıkacak sıcak su ile birlikte Çobanlar İlçesi'nin, bir jeotermal merkez olabileceği belirtildi.

Çobanlar Belediye Başkanı Sefa Değirmen, 3 Şubat depreminden sonra, kuruyan kuyulardan bile su çıkmaya başladığını söyledi. Fayın kırıldığı yerden kendiliğinden sıcak su çıktığını kaydeden Değirmen, "Yapılan protokol gereği Maden Tetkik Arama ve İller Bankası ile bölgede büyük bir rezerv çalışması başlattık. Raporlarımız olumlu geldi ve rezervde iyi sıcak su kaynaklarının olduğu tespit edildi. Bize bir adet daha 350 metre derinlikte kuyu kazmamız önerildi. Mevcut olan 2 kuyumuzla beraber yeni açacağımız üçüncü kuyuyla Çobanlar İlçe merkezinde bin konutu ısıtıp burayı jeotermal kaplıca sahası yapmayı planladık. Fay hattı Çobanlar için umut hattı oldu" dedi.

AFYON - İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 18:37:22
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 18:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?