16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

12 yaşındaki deha

Dinar'da Uslu ailesinin en küçük çocuğu olan 12 yaşındaki Soner Uslu, hiçbir eğitim almadığı halde tüm müzik aletlerini çalabiliyor.

Mustafa- Hesna Uslu çiftinin en küçük oğlu olan ve 6. sınıfta okuyan Soner Uslu, henüz 12 yaşında olmasına rağmen yetenekleri ile görenleri şaşırtıyor. On parmağında on marifet bulunan Soner, piyano, org, keman, saz, mızrapsız ve mızraplı selpe bağlama, elektronik bağlama, ud, darbuka ve gitar gibi müzik aletlerini büyük bir ustalıkla çalarken, sesiyle de herkesi kendisine hayran bırakıyor.

2 yaşındayken babasının aldığı oyuncak sazla müziğe başladığını belirten küçük Soner, "Bu yaşıma kadar bütün müzik aletlerini çalmayı kendim öğrendim. Amacım meşhur olmak değil. İleride iyi bir eğitim alarak sanatçı olmayı düşünüyorum. Kendime Musa Eroğlu ve Arif Sağ gibi ustaları örnek alıyorum. Tek hayalim ise kanun çalmak. Ama pahalı olduğu için alamıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 13:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur yalçın IP: 85.104.42.xxx Tarih : 13.05.2006 20:55:42
Bence böyle yetenekli çoçukların en iyi şekilde değerlendirilmesi lazım amaç burada reklam yapmak değildir. Türkiye bu ğibi nice çoçukları en iyi şekilde yetişdirip bizim gurur kaynagı olmasını sağlaması lazımdır.Ben DİNARLI olarak gerçekten gurur duydum ve bu ve bu ğibi arkadaşların değerlendirilip topluma örnek insan olarak ğöstermeleri lazımdır.Ayrıca sizinde böyle ayrıntı denile ilecek küçük ama ama önemli şeyleri bize örnek ğösterdiğiniz için teşekürler başarılarınızın devamını dilerim.