16
Mayıs
2024
Perşembe
EVCİLER - AFYONKARAHİSAR

Hem kaymakam hem futbolcu

Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesi Kaymakamı Cemal Demiryürek, ilçenin 1. Amatör Lig'de mücadele eden takımında futbol oynuyor. Takımın kaptanı olan Demiryürek, deplasman maçlarına da gidiyor.


Evciler Kaymakamı Cemal Demiryürek, mesai saatlerinde ilçenin sorunlarıyla ilgilenirken hafta sonları Evcilerspor'da futbol oynuyor. Oldukça mücadeleci bir oyun sergileyen Demiryürek, takım arkadaşları ve rakip oyunculara örnek oluyor. İlçenin gençleriyle beraber hareket etmekten zevk aldığını belirten Demiryürek, "Arkadaşlara, deplasmana gittiğimiz maçlarda diğer takım ve seyircilere örnek olabiliyorsak bizim için ayrı bir kazanç. Spor ahlakını ve centilmenliğini vermek kaymakam olarak da asli vazifem.


Kaymakam olduğumu sahaya yansıtmamaya çalışıyoruz. Ama hem kendi seyircimiz hem de kaymakam olduğumu bilen karşı takım oyuncuları ve seyircileri gereken saygı ve centilmenliği gösteriyor. Ancak bizim özel olarak kaymakam olmaktan kaynaklanan 'bize biraz farklı davransınlar' diye bir şey yok. Ama kaymakam olmam bu camiaya heyecan, efendilik ve centilmenlik katıyor" dedi.


Bugüne kadar hiç kart görmediğini ifade eden Demiryürek, sözlerini şöyle tamamladı: "İnşallah bundan sonra da görmem. Takım arkadaşlarıma da kart görmemesi ve rakiple oynamaması yönünde telkinlerde bulunuyorum. Ama bunlar futbolun içinde olan şeyler. Mücadelenin olduğu yerde mutlaka ufak tefek şeyler olabilir. Biz bunları asgari düzeyde tutmaya çalışıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 12:55:58
Güncelleme :6 Aralık 2007 Perşembe 13:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?