17
Mayıs
2024
Cuma
İHSANİYE - AFYONKARAHİSAR

50 çocuk kurabiyeden zehirlendi

Afyon'un İhsaniye İlçesi'nde Gazlıgöl kasabasında kimliği belirsiz bir şahıs tarafından dağıtılan kurabiyelerden zehirlenen öğrencilerin sayısının 50'yi bulduğu bildirildi.

Gazlıgöl İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler, Afyon Zübeyde Hanım Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, henüz ismi öğrenilemeyen bir şahıs, 2 yıl önce kapattığı bakkal dükkanının içinde bulunan bayat kurabiyeleri, Gazlıgöl İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilere dağıttı.

Bozuk kurabiyeleri yemeleri sonucu zehirlenen öğrenciler, Gazlıgöl Belediyesi'ne ait minibüslerle Afyon Zübeyde Hanım Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne getirildi. Hastanede öğrencilerin aileleri büyük panik yaşarken, zehirlenen öğrencilerin ağladıklar gözlendi. Zehirlenen öğrencilerden bir tanesinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, mideleri yıkanan öğrenciler hastanede müşahede altına alındılar.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu ana kadar resmi olarak 42 öğrencinin zehirlenme sebebiyle müracaat yaptığı, resmi olmayan rakamlarla birlikte bu sayının 50'yi bulduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2004 Perşembe 19:29:00
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 14:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?