24
Mayıs
2024
Cuma
İHSANİYE - AFYONKARAHİSAR

Günay: Bu topraklarda ayrım yok

BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA

Afyonkarahisar'da Seyyid Cemal Sultanı anma törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu topraklarda hepimizin farklı farklı isimleri olabilir. Ama bir tek soyadımız var, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Hepimizin bir tek soyadı var" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bir dizi gezi ve temel atma törenine katılmak için Afyonkarahisar'a geldi. Günay, ilk olarak Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Döğer beldesinde düzenlenen Seyyid Cemal Sultanı anma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı veren Bakan Günay, "Birbirimizle kardeş kardeşe, omuz omuza olduğumuz yepyeni bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz. Aramızda ayrı gayrı yok. Hepimiz aynı yaratanın eserleriyiz. Yaratılmışı severiz yaratandan ötürü. Geçmişte incinmiş bile olsak, hakkımız yenmiş bile olsa, kimseyi incitmeyiz. Çünkü biz 'incinsen de incitme' diyen Hacı Bektaş Veli'nin ışığından geliyoruz. Bu vatan uğruna can verenleri elbette unutmayacaktır. Buraya gelirken Dumlupınar Şehitliği'ne de uğradım. O şehitlikte Anadolu'nun dört bir yanından gelmiş, farklı etnik kökenlerden gelmiş ve cephede dövüşmüş nice şehidin anıtı var. Bir baba ve oğul anıtı var. Oğul, cephede şehit düşen babasının naşını kollarında taşıyor. Biz böyle bir vatanın hep birlikte evlatlarıyız. Ama vatan sadece kılıçla olmaz. İlimle, ahlakla, öğretiyle, ışıkla olur" diye konuştu.

 

"BU TOPRAKLAR HEPİMİZİN, ADIMIZ NE OLURSA OLSUN SOYADIMIZ HEP AYNI"

Bu topraklarda etnik köken ve inanç ayrımının olmayacağını vurgulayan Bakan Günay, kimin başını nasıl secdeye koyacağı ile meşgul olmadıklarını söyledi. Günay, "Bu topraklarda hepimiz biraz Kürt'üz ve Türk'üz. Başka etnik kökenlerin de hepimizin ceddinde, kanında, gelininde, damadında biraz payı olabilir. Hepimiz Aleviyiz ve Sünni'yiz. Aramızdaki Hıristiyan inançlıların bile bizim peygamberimizin anasına saygısı var, bizim de Hz. İsa'nın anasına saygımız var. Hz. İsa'nın anası Meryem anamızdır. Bu topraklarda ayrım yok. Bu topraklarda hepimizin farklı farklı isimleri olabilir. Ama bir tek soyadımız var, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Hepimizin bir tek soyadı var. Ve o yüzden kime hangi imkan veriliyorsa o imkan herkesin hakkıdır. Bu topraklarda isteyen aynı yaratana başını secdeye koyabilir. Biz kimin başını nasıl secdeye koyacağı ile meşgul değiliz. Kimin çocuğu doğacak, kimin çocuğu iş bulacak, kim sağlık bulacak, kim geleceğe güvenle bakacak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bununla meşgul.

Biz vatandaşımızın dik durması, ayakta durması, onurlu durması ve vatandaşımızın geleceğe güvenle bakmasıyla meşgulüz. Bütün o eski defterleri kapattık. Bütün o eski kavgaları kapattık. Bütün o eski düşmanlıkları kapattık. Şimdi hepimiz birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin aynı hakkına sahip yurttaşlar olarak hep birlikte omuz omuza vereceğiz" dedi.

Bakan Günay, belediye başkanlarından ve vatandaşlardan anma töreninin yapıldığı alanın temiz tutulmasını da istedi. Günay, "Sizin hizmetiniz için ne gerekiyorsa hep beraber yapacağız. Burası inanılmaz güzel. Ama akşam buradan giderken, nasıl temiz bir şekilde bulduysak öyle bırakalım. Sizden bunu istiyorum. Bu güzel topraklarda bir çöp yığını kalmasın. Çünkü Hacı Bektaş'ın güzel bir öğüdü var. Belediye başkanlarının duvarına astıracağım bu sözü. 'Oturduğun yeri pak et, yediğin lokmayı hak et' diyor. Burayı tertemiz bırakalım" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Alevi Dedesi Cemal Uludağ, 'eski bir yol arkadaşım' dediği Bakan Günay'a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Seyyid Cemal Sultan Türbesi'ni ziyaret eden Günay, tören alanından ayrıldı.

BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 17:57:03
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 12:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?