20
Mayıs
2024
Pazertesi
İHSANİYE - AFYONKARAHİSAR

HEM'de çini desinatörlüğü kursu

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce 2007-2008 öğretim yılında her kesime yönelik değişik branşlarda kurslar açıldı.

Özellikle bayanlara yönelik Halı Dokuma, Çini Desinatörlüğü ve Makine Nakısı gibi kurslar ön plana çıktı. İhsaniye İlçe Merkezinde açılan Çini Desinatörlüğü kursuna ev hanımlarından oldukça fazla talep gelirken, açılan kursta 20 kişiye eğitim verildi.

İhsaniye İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden Çini Desinatörlüğü kursuyla ilgili yapılan açıklamada, halen devam etmekte olan kursta, Kütahya ilinden temin edilen ham tabaklar, saatler ve değişik süs eşyaları kursiyerler tarafından süslendiği bildirildi.

Üretilen ürünlerin anlaşmalı olan firmaya verildiği belirtilen açıklamada; "Bunun haricinde özel siparişler alınmakta olup, sipariş veren kişilerin isteği doğrultusunda değişik süs eşyalarının üstüne değişik motifler, desenler ve resimler yapılarak üretim sürdürülmektedir. Halen devam etmekte olan kursu vatandaşlarımız ziyaret edebilmekte, sipariş verebilmekte ve kaliteli ürünleri çok ucuza temin edebilmektedirler" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 23:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELAHATTİN DEĞER IP: 212.175.112.xxx Tarih : 7.07.2008 10:41:54

tebrlikler olsun