17
Mayıs
2024
Cuma
İHSANİYE - AFYONKARAHİSAR

Kızılay'dan öğrencilere yardım eli

Türkiye Kızılay Derneği tarafından Afyon Kızılay Maden Suyu İşletme Müdürlüğü bölgesindeki 4 ayrı okuldaki yardıma muhtaç toplam 150 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Böyle bir organizasyonun ilk defa yapıldığını belirten Kızılay Maden Suyu İşetme Müdürlüğü Personel Şefi Serdar Şehribetçi, Kızılay Maden Suyu Fabrikası’nın 1926 yılından itibaren Afyon’un İhsaniye İlçesi’nde hizmet verdiğini hatırlatarak, "Bu bölgede yıllardır hizmetimizi sürdürmekteyiz. Bize öğrencilere yardım konusunda talepte bulunuldu. Bizde bu durumu genel merkeze aktardık. Genel merkez tarafından bizlere yetki verildi. Aldığımız yetki sonucu Gazlıgöl, İhsaniye, Ablak ve Yukarı Tandır ilköğretim okullarında öğrenim gören yardıma muhtaç 150 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu. Dağıtılan yardım paketleri içinde bot, kaban, ceket, hırka, kalem silgi defter ve test kitapları gibi malzemeler bulunmaktadır" dedi.
Kızılay Derneği tarafından dağıtılan yardımlardan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden İhsaniye Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aydın ise, "Kızılay, ulusumuz ve dünya çapındaki ilk resmi yardım kuruluşudur. Afet zedelerin yanında olduğu gibi yardıma muhtaç insanlarında sürekli yanında. Bizleri unutmadıkları için teşekkür ederiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 09:25:34
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 13:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?