22
Mayıs
2024
Çarşamba
İHSANİYE - AFYONKARAHİSAR

Mahalle fırını ölüm sattı

İhsaniye'de, mahalle fırınında hazırlanan haşhaşlı ekmekten zehirlendikleri iddia edilen 8 kişi hastaneye kaldırılırken, 1 kişi hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

İlçeye bağlı Döğer Kasabası’nda meydana gelen zehirlenme olayı, mahalle fırınında hazırlanan haşhaşlı ekmekten yedikleri iddia edilen 9 kişinin fenalaşarak Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere kaldırılmasıyla ortaya çıktı.

Tedavi altına alınan kişiler arasında Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan H.K. ve V.K. isimli küçük yaştaki çocuklar, Eskişehir Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Zehirlenen diğer hastalardan A.İ.K. (50), Ş.K., Ş.S. (58), S.O.(38), A.K. (25) ve H.O. isimli 6 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Zehirlenen M.Y. (60) isimli vatandaş ise hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan S.O.’nun eşi Hasan Onay, zehirlenme olayını anlatarak, "Fırından aldıkları ekmeği yedikten sonra rahatsızlandılar. Daha sonra hastaneye kaldırdık. Benim eşim ve ablam da zehirlendi. O da burada yoğun bakımda yatıyor" dedi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 16:20:21
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 13:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?