29
Mayıs
2024
Çarşamba
İSCEHİSAR - AFYONKARAHİSAR

Asker adayları şölenle uğurlandı

İscehisar ilçesinde 1988/3 tertip asker adayları, İscehisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle vatani görevlerini yapmak üzere kışlalara uğurlandı.


İscehisar Cumhuriyet Meydanında saat 21.00 de başlayan Asker Uğurlama Eğlencesine asker yakınları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Bütün gece neşe ve coşku içinde gecen eğlence saat 24.00 e kadar sürdü. İscehisar ilçesinde ki Çukur Mahalle, Eskihamam, Tepecik, Kavak, Fatih, Zeybek ve Şirinevler Mahallesinden yaklaşık 110 1988/3 tertip asker adayları toplu olarak asker uğurlama şöleninde eğlendiler.

Bir ay boyunca kurbanlar keserek halka yemek sunan ve yemek sonrası kuran okutarak kına geceleri tertip eden askerler son günde eğlenme hakkını kazandılar. Asker uğurlama ve gençlik şölenini düzenleyen ve tertipleyen İscehisar Belediye Başkanı Ceylan Kılınçarslan;
,Her mahalleden belirli bir sayıda gençlerimiz askere gidiyor. İlçemizde adet gereği mahalle gençleri bir ay öncesinden toplanarak kendi aralarında eğlenceler düzenlediği gibi kurban keserek halka yemek verip kına gecesi tertipleniyor. Yemek daveti ve kına geceleri 7 mahalle olduğundan 7 defa yapılıyor.
Askerlik bir nöbet değişimidir, bugün ise sıra 1988 doğumlu gençlerimize geldi. İscehisar gençlerin de her Türk genci gibi kazasız belasız bir şekilde vatani görevlerini tamamlamak suretiyle teskerelerini alarak memleketimize geri dönmelerini ümit ediyorum. Askerlik kutsal bir görevdir. Bu kutsal görevlerinde askerlerimize görevlerinde başarılar diler, asker analarına da kutsal göreve evlat göndermelerinden dolayı kendilerini kutlarım dedi.

zafergazetesi.com
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?