22
Mayıs
2024
Çarşamba
İSCEHİSAR - AFYONKARAHİSAR

Hayırsever işadamı

İşadamlarımızdan Mehmet Aygün, babasının ismini yaşatmak amacıyla İscehisar ilçemize okul yaptırıyor. İş adamı Aygün tarafından yaptırılacak olan 15 derslikli ve pansiyonlu bölge ilköğretim okulu için protokol imzalandı

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'la birlikte Vali Haluk İmga'yı ziyaret eden iş adamı Mehmet Aygün, merhum babası Battal Aygün adına yaptıracağı 15 derslikli ve pansiyonlu bölge ilköğretim okulu için protokol imzaladı.


İş adamı Mehmet Aygün'e örnek davranışından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanımız Ceylan Kılınçarslan, özel yatırımların teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kılınçarslan "İlçemizin yetiştirdiği değerli işadamlarımızdan Battal Bey; zamanında Sürücü belgesi olmadan yurtdışına çıkarak Mermer kesme makinesi olan Katrağı ülkemize kendi arabası ile getirdi. Burada makineciler katrak makinesini parçalayarak ne şekilde ve nasıl imal edildiğini çözerek ona benzer makineler ürettiler.

Mermer Sektörünün ve mermer makinelarının öncüsü olan hayırsever işadamı Sayın Battal Aygün ve Mehmet Aygün mermer sektöründe öncü olduğu gibi eğtim sektöründe de öncülük yaparak eğitime ve ilçemize çok büyük bir katkıda bulunmaktadırlar. Diğer işadamlarına da bu durumun örnek olacağını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

iscehisar belediyesi
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 16:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?